Εργασίες-Μελέτες

Εργασίες


  • Περιβαλλοντικές εκθέσεις για την αδειοδότηση υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης σημείων υδρολήψίας (2014).


Περιγραφή: Συλλογή απαραίτητων δικαιολογητικών (φωτογραφίες, έγγραφα κυριότητας, ΔΕΗ κτλ), μέτρηση Γεωγραφικών Συντεταγμένων του σημείου, δημιουργία απαραίτητων χαρτών, περιβαλλοντική έκθεση.





  • Δηλώσεις-Εντοπισμοί Κτηματολόγιο Αμφίπολης (2015)

Περιγραφή: Επεξεργασία δικαιολογητικών (έγγραφα κυριότητας κτλ), εντοπισμός αγρών-οικοπέδων, συμπλήρωση αιτήσεων. Συνεργασία με πολιτικό μηχανικό.

  • Δημιουργία ιστοσελίδας για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αμφίπολης

  • Δημιουργία χάρτη σε περιβάλλον GIS για το Δήμο Αμφίπολης





Ερευνητικές Εργασίες


  • Νέες τεχνολογίες για την μέτρηση της εδαφικής διάβρωσης με το ακρωνύμιο "MapErosion" (2015 Πλήθος συμμετοχών σε συνέδρια με ερευνητικές εργασίες)

Περιγραφή: Υπεύθυνος ανάπτυξης χαρτών της περιοχής έρευνας. Συμμετοχή στο σχεδιασμό του Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφοριών. Υπεύθυνος ανάπτυξης μοντέλων εκτίμησης διάβρωσης. Συγκεκριμένα εφαρμογή του υδρολογικού μοντέλου Soil and Water Assessment Tool (SWAT), της εξίσωσης Gavrilovic και της  Τροποποιημένης Παγκόσμιας Εξίσωσης Εδαφικής Διάβρωσης (RUSLE). Περισσότερα στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://map-erossion.eu/



  • Αξιοποίηση των χειμάρρων για την καταστολή δασικών πυρκαγιών με τη χρήση νέων τεχνολογίων με το ακρωνύμιο "Streams2SuppressFires" (2014-2015 Πλήθος συμμετοχών σε συνέδρια με ερευνητικές εργασίες)
 

Περιγραφή: Υπεύθυνος ανάπτυξης χαρτών της περιοχής έρευνας. Υπεύθυνος μετρήσεων υδατοπαροχής και συλλογή μετεωρολογικών δεδομένων. Υπεύθυνος ανάπτυξης μοντέλων εκτίμησης υδατοπαροχών. Συγκεκριμένα εφαρμογή του υδρολογικού μοντέλου Soil and Water Assessment Tool (SWAT). Περισσότερα στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://suppressfires.eu/.

  • Χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφορίας (GIS) για την εύρεση κατάλληλων θέσεων ανόρυξης νέας υδρογεώτρησης για τις ανάγκες του Δήμου Αμφίπολης (2014).
Περιγραφή: Η εργασία περιελάμβανε την χρήση GIS και των περιοριστικών-απαγορευτικών μέτρων για την ανόρυξη νέας υδρογεώτρησης. Συγκεκριμένα χαρτογραφήθηκαν σε ψηφιακή μορφή τα συγκεκριμένα μέτρα (όπως αποστάσεις από ΧΑΔΑ, υφιστάμενες γεωτρήσεις, νεκροταφεία κτλ) καθώς και άλλες παράμετροι (πετρώματα με δυνατότητα υδροφορίας, προστατευόμενες περιοχές). Ο συνδυασμός των χαρτών υπέδειξε τις επιτρεπόμενες και μη περιοχές. Στη συνέχεια, λήφθησαν υπόψη η εγγύτητα σε υδροφόρους σχηματισμούς, σε ρέματα και σε υπάρχουσες δεξαμενές και σημεία διασύνδεσης του δικτύου για να βρεθούν οι βέλτιστες περιοχές που παρουσιάζουν και μειωμένο κόστος.



Διατριβή Ειδίκευσης


  • Διαχείριση λεκάνης απορροής με την εφαρμογή του υδρολογικού μοντέλου SWAT και GIS. Περιοχή μελέτης: Η προστατευόμενη περιοχή του Μενοίκιου Όρους από το δίκτυο NATURA 2000 (2014).
Περιγραφή: Η περιοχή μελέτης περιελάμβανε το Μενοίκιο Όρος που βρίσκεται στα όρια των Νομών Δράμας και Σερρών. Το αντικείμενο της εργασίας περιελάμβανε την χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) για την ψηφιοποίηση υδρολογικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών της περιοχής του Μενοίκιου Όρους και την εφαρμογή του υδρολογικού μοντέλου SWAT για την εκτίμηση του υδρολογικού δυναμικού και της υδατοπαροχής ρεμάτων. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκαν εδαφολογικός και γεωλογικός χάρτης, χάρτης των χρήσεων γης καθώς και μετεωρολογικά δεδομένα από 8 γειτονικούς σταθμούς.



Μεταπτυχιακές Εργασίες

  • Μετρήσεις μορφομετρικών-μορφολογικών χαρακτηριστικών ρεμάτων Ξηριάς Υπάτης και Κακαβόρεμα του Νομού Φθιώτιδος (2014).


  • Βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις και παρουσιάσεις στα πλαίσια των μαθημάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται: 
"Groundwater quality modeling. Literature review of models, usefulness and application in Greece (2014)."
European policy about water management in countries faced to scarcity (2013).


Πτυχιακή Εργασία


  • Ανιχνευσιμότητα του Σεισμολογικού Δικτύου Θεσσαλονίκης (2008).
Περιγραφή: Το αντικείμενο της εργασίας ήταν η χωρική και χρονική κατανομή της ανιχνευσιμότητας του σεισμολογικού δικτύου του Τομέα Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χρησιμοποιήθηκαν ως δεδομένα ο κατάλογος σεισμών του σεισμολογικού δικτύου για την περίοδο 1990-2006. Στόχος ήταν η εύρεση του μεγέθους πληρότητας, του ελάχιστου μεγέθους και του μεγέθους που καταγράφηκε τουλάχιστον 4 φορές. Για την εκτέλεση των υπολογισμών δημιουργήθηκε πρόγραμμα μέσω της FORTRAN 77. Σχεδιάστηκαν γραφήματα (μέσω του Grapher) τα οποία απεικονίζουν το μέγεθος πληρότητας/ανιχνευσιμότητας (το μέγεθος το οποίο σίγουρα καταγράφεται από του σεισμολογικούς σταθμούς και χάρτες (μέσω του Generic Mapping Tools) που υποδεικνύουν την χωρική αλλά και την χρονική μεταβολή του μεγέθους ανιχνευσιμότητας. Τέλος, οι χάρτες εντοπίζουν και τις περιοχές όπου θα ήταν δυνατή η εγκατάσταση νέων σεισμολογικών σταθμών για την πληρέστερη καταγραφή σεισμικών γεγονότων μικρού μεγέθους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: